welkom → geactualiseerd: 27 juli, 2009 english | français | nederlands | portuguêsWelkom


De Santo Daime religie, een syncretisme die het christianisme met het sjamanisme associeert, is in 1930 ontstaan in het Amazonische regenwoud in Brazilië, en brengt een boodschap van Harmonie, Liefde, Waarheid en Gerechtigheid naar de gehele wereld.

infoRituelen


De Santo Daime rituelen zijn een grote hulp in het proces van de persoonlijke zuivering. Door te werken aan lichaam en geest, kunnen deelnemers groeien naar een hoger spiritueel bewustzijn. In de geschiedenis van de religie werden verschillende rituelen ontwikkeld voor specifieke spirituele behoeftes.

Spirituele Werken

Kalender van de rituelenContact


Voor meer informatie over deze religie en onze activiteiten, gelieve één van deze centra te contacteren.

"Céu da União"
Gent, België

"Céu da Santa Maria"
Amsterdam, Nederland

"Céu dos Ventos"
Den Haag, Nederland

"Ceflu São Miguel"
DuitslandMestre Irineu en de 'Rainha da Floresta' (Colônia Cinco Mil)

De heilige drank 'Santo Daime'
Gedurende duizenden jaren is Santo Daime gebruikt door de oorspronkelijke bevolking van het Amazonische regenwoud, zowel in religieuze ceremonies als in sjamanistische en therapeutische praktijken. De bruine en bitter smakende thee is bekend onder vele namen: yagé, nepe, kabi, natema, hoasca, daime, en ayahuasca. Deze laatste naam komt van de oude Quechua taal en betekent 'liaan van de ziel'.

1930-1971: Mestre Irineu
Raimundo Irineu Serra (1892-1971), een man van Afrikaanse origine, werkte als eenvoudige rubbertapper in het regenwoud. Toen sjamanen hem introduceerden tot hun heilige thee, ontving hij spoedig revelaties van de 'Rainha da Floresta'. In 1930 stichtte Mestre Irineu de 'Doutrina do Santo Daime', wat het eerste centrum was waar mensen van niet-indiaanse origine ayahuasca konden drinken.

1971-1990: Padrinho Sebastião
Sebastião Mota de Melo (1920-1990), één van de discipelen van Mestre Irineu, zette het werk van zijn meester voort. Wetend dat het zijn taak was om de Santo Daime naar het gehele land te brengen, stichtte hij de gemeenschap 'Céu do Mapiá' diep in het regenwoud, van waaruit hij de expansie van de leer naar de braziliaanse steden leidde.

1990-heden: Padrinho Alfredo
Alfredo Gregório de Melo (1950), zoon van Padrinho Sebastião en Madrinha Rita, kreeg de spirituele leiding over de leer van het regenwoud. Onder zijn leiding werden er kerken geopend in Europa, de Verenigde Staten en Japan. Tegelijk verzekerde hij de connectie van de religie met de natuur door een nieuwe gemeenschap in het maagdelijke woud op te richten.Hymnes & Hinários


De eerste Santo Daime hymnes werden verspreid en gememoriseerd door ze samen te zingen. Deze tijden brengt het internet deze hymnes ook tot eenieder die ze wenst te beluisteren.

'Cruzeirinho' - Mestre Irineu

'Oração' - Pd. Sebastião

'Nova Era' (25) - Pd. Alfredo

'O Livrinho' (37) - Pd. ValdeteNieuws


29 november, 2005
SD op braziliaanse tv
Een cameraploeg onderneemt de reis naar Mapiá en ontdekt de Santo Daime. Deze korte documentaire (10 minuten), met woorden van Luiz Mendes, Pd. Alfredo en Alex Polari, werd uitgezonden door de braziliaanse televisie.Websites


IDA-Cefluris
Institução do Desenvolvimento Ambiental.

SantoDaime.org
De officiële site in Brazilië.

Daime.org
Download alle officiële hinários van Céu do Mapiá (mp3).