welkom → historiek → padrinho alfredo english | français | nederlands | portuguêsHistorieksjamanisme

Ayahuasca (Santo Daime)


spirituele leiding

Mestre Irineu (1930-1971)

Pd. Sebastião (1971-1990)

Pd. Alfredo (1990-heden)
Padrinho Alfredo

In 1990 kreeg Alfredo Gregório de Melo, één van de zonen van Padrinho Sebastião en Madrinha Rita, de spirituele leiding over de Santo Daime, wat een snel groeiende spirituele beweging was geworden. Onder zijn leiding werden er kerken geopend in Europa, de Verenigde Staten en Japan. Tegelijk verzekerde hij de connectie van de religie met de natuur door een nieuwe gemeenschap in het maagdelijke woud te stichten.Céu do Juruá

Diep in het maagdelijke regenwoud, in de regio van de rivier Juruá, waar zowel Padrinho Alfredo als zijn vader Padrinho Sebastião geboren zijn, wordt de ecologische missie voortgezet. In de afgelopen jaren werden zes gemeenschappen opgericht, waarvan 'Céu do Juruá' (Hemel van Juruá), gelegen in een rubberboom plantage, de belangrijkste is. De missie van de Juruá heeft als doel om projecten te ontwikkelen met het oog op behoud van het regenwoud, en een beter gebruik van de botanische rijkdommen. De ervaring van de 'caboclos' (halfbloed boeren) wordt hierbij verrijkt met nieuwe technieken en mogelijkheden. Zo kunnen de schatten van het regenwoud nieuwe perspectieven openen voor de realisatie van voorspoedige tijden voor de gehele wereld.


Cefluris

Om de ontwikkeling van de doctrine in goed banen te leiden, werd 'Cefluris' (Eclectic Centre of the Fluent Universal Light Raimundo Irineu Serra) opgericht, een stichting van filantropische, ambientale en culturele natuur, gezeteld in het dorp Céu do Mapiá. Padrinho Alfredo's twee belangrijkste institutionele verantwoordelijkheden zijn die van superintendant-generaal van IDA-Cefluris (het Sociale en Ambientale Instituut Raimundo Irineu Serra), en president van het Superieure Doctrinale Advies, een raad van twaalf leden waarin ook zijn broer Padrinho Valdete vice-president is, en Madrinha Rita erelid voor het leven. Onder bescherming van IDA-Cefluris heeft de leer van de Santo Daime een gids voor het spirituele, ambientale en communautaire werk in de komende decennia.


Wereldwijde expansie

Met de organisatorische visie van Padrinho Alfredo ontstond een sterke groei en beweging van Daimisten naar de Braziliaanse steden, andere Zuid-Amerikaanse (Argentinië) en Centraal-Amerikaanse (Mexico) landen, en later ook wereldwijd. Voor het eerst werden ook kerken geopend in verschillende Europese landen (Spanje, België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Portugal, Engeland, Ierland, Zwitzerland), als ook in Noord-America (de Verenigde Staten, Canada) en Azië (Japan), de heilige thee brengend naar nieuwe continenten, nieuwe culturen en nieuwe uitdagingen.

Nova Era

Padrinho Alfredo is nu in de vijftig, en op uitnodiging van de nationale kerken reist hij de wereld rond met zijn familie en muzikanten, om de kerken te begeleiden in hun spirituele ontwikkeling. Met hem brengt hij uit Brazilië de boodschap van het regenwoud zoals het onthuld is door Mestre Irineu en in praktijk gebracht door Padrinho Sebastião: een 'Nova Era' (nieuwe tijd) van Harmonie, Liefde, Waarheid en Gerechtigheid.Wereldwijd (1990-heden)


Onder leiding van Padrinho Alfredo werden kerken geopend in Europa, de VS en Japan.Hinário van Padrinho Alfredo

'O Cruzeirinho' (160 hymnes)
'Nova Era' (in ontwikkeling)Foto's van Padrinho Alfredo

Pd. Alfredo met een foto van Pd. Sebastião en Mestre Irineu.
Md. Rita samen met haar zonen Pd. Alfredo en Pd. Valdete.
Pd. Alfredo leidt een spiritueel werk in Cțu da Santa Maria (2004).
Pd. Alfredo voor zijn vader Pd. Sebastião in Céu do Mapiá (2005).
Pd. Alfredo en Pd. Valdete met de neef van Mestre Irineu (2005).